2019. április 17., szerda

Hogyan add el megunt használt bútorod?

Ez a blogbejegyzésünk azoknak szól, akik eladni szeretnének bútort: Tippek és tanácsok. Mire érdemes odafigyelni?
Olyan bútort tudsz eladni, ami forgalomképes, megkímélt.
A forgalomképes lehet modern, mai igényeknek megfelelő vagy valamiért különleges, keresett.  Rajongói, gyűjtői vannak pl. az antik, a szép megkímélt koloniál vagy a biedermeier bútoroknak. 

 1. Eladhatod a bútorod otthonról, úgy, hogy te magad hirdeted meg és fogadod az érdeklődőket.
  A legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás különféle internetes oldalakon meghirdetni a terméket. Ilyen oldalak a Jófogás, a Vatera és a Facebook Adok-veszek oldalai.
  Készíts egy jó képet a bútorról, mert a kép hívja fel az érdeklődő figyelmét. Az a tapasztalat, hogy a kép nélküli hirdetésekre nagyon kevesen kattintanak, még kevesebben vásárolnak. A bútor állapotával kapcsolatban légy őszinte.
 2. A másik lehetőség, hogy kereshetsz egy használtcikk kereskedést, ahol foglalkoznak bútorfelvásárlással és nekik felajánlod.
  Mi itt a Gyurkó Bútornál is foglalkozunk használt bútor felvásárlással. Arról, hogy ez nálunk hogy működik, itt olvashatsz bővebben: Felvásárlás
  Érdemes megnézni a kereskedés arculatát. Ha antik bútorod van eladó, akkor olyan kereskedést keress, ahol antik bútorokat árulnak és nekik próbáld felajánlani megvételre vagy bizományba.
  Mi csak modern lakossági bútorok forgalmazásával foglalkozunk, így antik bútort nem vásárlunk fel, mert nincs hozzá vevőkörünk.
  Amivel nagyon fontos tisztában lenned, ha egy kereskedésnek szeretnéd felajánlani a bútorod, hogy nagyon alacsony, nyomott áron tudsz csak megválni tőle, hiszen a kereskedőnek minél hamarabb tovább kell tudni értékesíteni a bútort haszonnal. 
  Amit cserébe kapsz, hogy a hirdetéssel és az érdeklődők fogadásával nem kell foglalkoznod, az elszállításról mi gondoskodunk, és nem kell tovább kerülgetni, tárolni a bútort.
  A felvásárlás gyakorlata kereskedésenként eltérő, van ahol neked kell az üzletbe beszállítanod a bútorod.
  Több helyen csak bizományba adni lehetséges. Ilyenkor az indulási ár általában magasabb, mint a készpénzes felvásárlásnál. Ha nem sikerül hamar vásárlót találni a bútorodra, akkor a kereskedő kérni fogja, hogy csökkentsd az árat. Erre mindenképp készülj fel, mielőtt bizományba adod a bútorod.
 3. Ha a bútorod nem forgalomképes, de szeretnél megválni tőle, akkor kereshetsz egy lomtalanítással foglalkozó vállalkozót, aki elszállítja. Ezért általában fizetned kell.
 4. Léteznek különféle szeretetszolgálatok, segítő alapítványok, ahol szívesen fogadják a használt bútorokat, és továbbadják rászoruló családoknak. A legtöbbször a bútor szállításáról neked kell gondoskodnod.

És végül amit az adózásról tudni  érdemes:
Jelenleg, aki magánszemélyként, nem üzletszerűen eladja a használt dolgait, annak 600.000Ft/év bevétel alatt nem kell adóznia utána.

+1: 2020 tavaszától újdonság, hogy az IKEA bevezeti a feleslegessé vált IKEA bútorok felvásárlását. Erről szóló cikkünket itt olvashatod el: Az IKEA bevezeti a használt bútorok visszavásárlását

Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést! 😊
Aktuális eladó termékeinket megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése