2019. április 27., szombat

Sarokülők


Több bútortípusról írtunk már a blogunkban. Összeállításunk legújabb részében a kárpitos bútorok közül a sarokülőkről olvashattok: Milyen fajtái léteznek? Melyek alkalmasak mindennapos alvásra? 😊

Kanapékból és fotelekből álló ülőgarnitúra helyett sokan választanak sarokülőt otthonukba, mivel helytakarékosabb, praktikus bútorok. 
Sarokülőből is nagyon sokféle stílusú létezik: modernek és hagyományosak is.  Ugyanúgy vannak fixek (melyeket nem lehet ággyá nyitni) és ágyazható típusok, mint a kanapék esetében. Az üzletünkben leginkább az ágyazható típusokat keresik a vásárlók. Ezek közül is a moderneket.
Vannak olyan ágyazható sarokülők, melyek kényelmetlenek, ezért inkább vendégágy funkciót töltenek be. Sok típus viszont igen kényelmes, akár mindennapos alvásra is alkalmas. Mi a vastagabb matracú, modern sarokülőket javasoljuk mindennapos alvásra.
Az ágyazható sarokülőknek legtöbbször elég nagy méretű ágyneműtartójuk van.

Méretüket helyigényük szerint tüntetik fel a bútorkereskedések. Pl. egy 260x180cm méret azt jelenti, hogy az egyik oldala 260cm, a másik 180cm. Vannak olyan sarokülők, melyeknek a két része variálható egymással.
Amennyiben ágyazható a sarokülő, a kereskedések külön fel tüntetik fel a fekvőfelület méretet. Pl. egy 260x180cm külméretű sarokülőt 140x200cm-es fekvőfelületű ággyá lehet nyitni.
Akasztókkal vannak összeillesztve a részek, szállítás előtt így lehet szétszedni a két oldalt.
Nem csak L alakú, hanem U alakú sarokülők is vannak.

A nagyobb ülőfelületű sarokülők a pihenésre, fetrengésre alkalmasabbak. Ezeknek a háttámlája kicsi. A keskeny ülőfelületűek vendégfogadásra, ücsörgésre alkalmasabbak. Ezeknek a háttámlája magasabb szokott lenni
A merev vagy kicsi háttámlát kényelmesebbé szokták tenni díszpárnákkal, melyek a sarokülőhöz tartoznak, nem kell külön megvásárolni.

Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést! 😊Ha tetszett oszd meg másokkal is!😉
Aktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz. (bejárat a Tömös u. felőli kapun)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése