2019. május 2., csütörtök

Fenyőfa bútorok érkeztek


Miből készülnek a sokak által kedvelt fenyőbútorok? Mit érdemes tudni a kezelésükről? Mitől kell óvni az ilyen bútorokat? Megtudhatod ebből a blogbejegyzésből😉
Üzletünkbe ezen a héten natúr, lakkozott fenyőbútorok érkeztek:

ágy matraccal és ágyneműtartóval


kétajtós szekrény

egyajtós szekrény

íróasztal

komód

polcos szekrény

A fenyő kedvelt bútor alapanyag. Puhafa, ezért könnyen megmunkálható. Viszonylag olcsó faanyag, ezért elérhető árkategóriás bútorok készülnek belőle.  
A fenyőbútor lehet festett, de nagyon kedveltek a natúr fenyőbútorok. Ez utóbbiak csak átlátszó lakkréteget kapnak, így látszik a fa természetes erezete és színe.
A fenyőbútorok natúr színe az idő előrehaladtával érik, sötétebb árnyalatú lesz.  A gyártástól számított 1,5-2 év alatt érik el a végleges színüket ezek a bútorok.
A lakkrétegnek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók, portalaníthatók.

Mire kell használat közben vigyázni?

A puha fából készült bútorok viszonylag könnyen karcolódnak, sérülnek. Ezért a nagyobb behatásoktól óvnunk kell, ha sokáig szép állapotban szeretnénk megtartani. Takarítás közben vigyázzunk, hogy ne karcoljuk. A fenyő gyerekágyakon a kis fogacskák nagy bemélyedéseket csinálnak.

Javítás, bútorfestés tippünk:

A kisebb karcokat javítani lehet csiszolással és újra lakkozással. Ha nem szeretnénk a natúr színt meghagyni, a fenyő bútorokat festhetjük is. Ehhez először a bútort érdemes szétszedni. Az eredeti lakkréteget le kell csiszolni. Érdemes olyan festéket használni, ami alapozó is egyben. Ha külön alapozunk, azután újra csiszolni kell, mielőtt a végleges színt felvisszük.


Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést!😊 Ha tetszett oszd meg másokkal is!😉

Kapcsolódó bejegyzések:

Miből készülnek azok a bútorok, amik bekerülnek a Gyurkó Bútor üzletébe? 1. rész: Fa
Ezt érdemes tudni a fenyőbútorokról

Aktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz. alatti üzletben (bejárat a Tömös u. felőli kapu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése