2019. május 9., csütörtök

Miből készülnek azok a bútorok, amik bekerülnek a Gyurkó Bútor üzletébe? 2. rész


Előző bejegyzésünkben összefoglaltuk a modern bútoroknál használt fa és fából készült alapanyagokat. Ebben a bejegyzésben pedig a szó lesz a fémről, üvegről, rattanról, műanyagról, mint bútor alapanyagokról. Egy külön bejegyzést fogunk a kárpitoknak szentelni.

A fém régóta kedvelt bútor alapanyag. A mai modern lakberendezésben előszeretettel használnak krómot és az acélt. Divatosak a fémkeretes ágyak, a fémvázas asztalok, székek, a fém és az üveg kombinációja.
A kovácsoltvas drágább, kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy ilyen bútort vásároljanak, vagy készíttessenek. Üzletünkbe eladás céljából ilyen bútort nem szoktunk felvásárolni.

A rattan egy növény, mely a trópusi vidékeken vadon nő. Kitermelése környezetbarát, mert az aratás után a növény regenerálódik. A belső, puha részeket szövéshez, kosárfonáshoz használják, a rúdból pedig a bútorok váza készül.
A rattanból ma már szinte bármilyen bútort elkészítenek:  ülőgarnitúrát, szekrényt, komódot, kerti bútort stb. A rattan előnye, hogy tartós és könnyű bútorok készülnek belőle. Helyükről egyszerűen mozgathatók.


A fonott bútorok készülhetnek papír vagy banánlevél felhasználásával is. ( Pl. fonott étkezőszék)

A modern lakberendezésben kedvelt üveg asztallapok, polcok stb. gyakran edzett üvegből készülnek.
Az edzés hőkezelési folyamat, melynek eredménye nagy szilárdságú biztonsági üveg. Így jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak és a hőingadozásoknak.

Divatos a nem teljesen átlátszó, hanem mattított vagy színes, mintás üveg. A matt üvegeket homokszórással vagy savmarással készítik. Ugyanezekkel a technikákkal mintás üvegek is készülnek. Ezen kívül az üvegre fóliázással kerülhet még minta. Csiszolt üveg motívummal fa frontú konyhabútoroknál ritkán előfordul üzletünkben.

Különféle műanyagok is sok modern bútorban vannak, pl. akár kanapénál is előfordul.  PVC-t és PP-t (polipropilént) is alkalmaznak a bútorgyártásban.

Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést! 😊 Ha tetszett oszd meg másokkal is!😉

Kapcsolódó bejegyzések:

Miből készülnek azok a bútorok, amik bekerülnek a Gyurkó Bútor üzletébe? 1. rész: Fa
Aki igazán tartós bútort szeretne, válasszon tölgyfabútort!
Ezt érdemes tudni a fenyőbútorokrólAktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz. (bejárat a Tömös u. felőli kapu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése