2019. május 21., kedd

Miért érdemes használt bútort vásárolni? (Íme 13 ok)

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk 13 érvet, ami a használt bútor vásárlás mellett szól.
 1. A használt bútor értékállóbb. Ha új bútort vásárolsz, az eredeti árának csak töredékéért tudod eladni, ha valamiért meg kell válnod tőle. A használt bútor viszont még évek múlva is értékesíthető a vásárlási áron. Ez természetesen csak akkor érvényes, ha jó állapotban marad.
 2. A használt bútor olcsóbb. Anyagi megfontolásból is érdemes másodkézből bútort venni. Az új árának töredékéért beszerezhető.
 3. Találhatsz különleges, egyedi bútorokat a használtcikk piacon. Olyan termékekre akadhatsz, amiket már nem gyártanak, vagy egyedileg készült.
 4. Ha albérletet adsz ki, érdemes azt modern használt bútorokkal berendezni. Szebb és könnyebben kiadható, ha modern bútorokkal fogadod az új lakót, viszont nem érdemes túl sokat a lakberendezésre költeni, mert az albérlőktől nem várható el, hogy úgy vigyázzanak a drága, új berendezésre, mintha sajátjuk lenne.
 5. Ha szálláshelyet adsz ki, szintén érdemes használt bútorokat választani. A szálláshelyen a berendezés fokozottan igénybe van véve, az állandó új bútorra cserélés pedig anyagilag elég megterhelő lehet. A szálláshely jellegétől függően be lehet rendezni modern használt bútorokkal vagy rusztikus jellegűekkel. Minden stílusban rá lehet akadni olcsó darabokra a használtbútor kereskedésekben.
 6. Ha ideiglenesen, rövid időre kell egy bútordarab, kár sokat kiadni érte, ezen kívül a fentebb említett értékállóság itt lényeges: el tudd adni nagyobb értékcsökkenés nélkül.
 7. Garázsba, tárolóba, olyan helyekre, ahova nem kell tökéletes, szép bútor, olcsón hozzájuthatunk egy-egy masszív szekrényhez, polcrendszerhez, ha használtan vásárlunk.
 8. Divatos a kertbe, teraszra, erkélyre, téli kertekbe komplett nappalit vagy konyhát, étkezőt kialakítani. Ha ilyet szeretnél, olcsón megúszhatod, ha használt bútorral rendezed be.
 9. Nem utolsó sorban környezetvédelmi megfontolásból dönthetsz használt bútor vásárlás mellett. Azok a bútorok, amiket használtan valaki megvásárol és hasznosít, nem az amúgy is hatalmas szeméttömeget növelik. Az új bútorok gyártásához rengeteg fát kivágnak. Használt bútor vásárlással nem támogatod a tömeggyártást.
 10. Munkahelyet teremtesz. Lehetőséget adsz a megélhetésre azoknak az embereknek, kereskedőknek és alkalmazottaknak, akik használt bútorok eladásával, szállításával vagy akár felújításával foglalkoznak.
 11. Akinek van egy kis kreativitása és kedve hozzá, a használtan vásárolt bútort fel is újíthatja, lefestheti, fóliázhatja. Így olcsón lehetnek egyedi bútoraid. Ehhez több blogbejegyzésünkben adunk tippeket.
 12. Minőségi, strapabíró bútorokhoz hozzájuthatsz olcsóbban. Az igazán jó minőségű, időtálló új bútorok nagyon drágák. Az olcsóbb bútorok pedig nem bírják úgy a mindennapos használatot.
 13. A gyártás során használt ragasztó anyagok gőzei (pl. a formaldehid) a több éves használt bútorokból már jól kiszellőzött.
Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést!😊 Ha tetszett oszd meg másokkal is!😉
Aktuális eladó használt bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz alatti üzletben (bejárat a Tömös u. felőli kapu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése