2019. június 28., péntek

9 dolog, amit mérlegelj, mielőtt használt bútort vásárolsz!


Bútort vásárolni sok évre szóló döntés, ezért érdemes jól átgondolni. Olcsóbban szeretnél bútort vásárolni és ezért használtban gondolkodsz? Itt összegyűjtöttünk neked 9 szempontot, amit érdemes figyelembe venned, mielőtt döntesz.

  1. A használt bútor nem hibátlan, már használták előtted és többször volt szállítva, ezért a legjobb állapotú használt bútorokon is előfordul legalább néhány karc.
  2. Előfordulhat, hogy átalakították. (Pl. kábeleknek lyuk van vágva a szekrény hátfalába, mert TV-t tartottak rajta.)
  3. A bútor higiéniája attól függ, hogy honnan származik, ezért érdemes megbízható forrásból beszerezni a használt bútort.
  4. Mindenképp takarításra szorul, mivel nincs csomagolva, ami megvédené a portól. Az viszont, hogy nincs sok-sok csomagolóanyag, környezetvédelmi szempontból nagyon jó, nem terheled felesleges műanyagokkal a környezetet, ha használt bútor vásárlása mellett döntesz.
  5. Általában 1-1 darab van a meghirdetett használt bútorból, ezért előfordulhat, hogy más megveszi azelőtt, hogy odaérsz.
  6. Nagyon kényelmes interneten kinézni, amit meg szeretnél venni, és kényelmes azt házhoz szállíttatni. Használt bútor esetében viszont érdemes rászánnod az időt és az energiát, hogy személyesen megtekintsd a megvásárolni kívánt terméket. Sajnos könnyen érhet csalódás, ha fénykép alapján más az elképzelésed, mint ami a valóság.  A fénykép nem adja vissza az igazi színárnyalatot, a hibák nem mindig látszódnak a képen.
  7. Ha vásárolsz egy használt bútort, utólag már nincs lehetőséged reklamálni, cserét, javítást vagy pénz-visszafizetést kérni. Ez az eladónak nem kötelessége.
  8. Érdemes hivatalosan működő kereskedésből, üzletből vásárolni. Egy kereskedést több felügyeleti szerv ellenőriz, ezáltal megbízható forrás. A kereskedőnek érdeke, hogy a vevői elégedettek legyenek, ezért az esetleges reklamációdat több eséllyel érvényesítheted, mint magánszemélytől való vásárlás esetén.
  9. A házhoz szállítás általában plusz költség. Nem minden eladó tud kedvezményes házhoz szállítást biztosítani.

Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést!😊 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!😉
Aktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz. (bejárat a Tömös u. felőli kapu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése