2019. június 12., szerda

Csavarbehajtó gépeket teszteltünk


Olyan gépeket használunk a munkánk során, amik elsősorban házi barkács célokra vannak kifejlesztve.  Mi naponta intenzíven használjuk ezeket és nagyobb munkákra is, így bőven többet vannak használva, mint amire javasolt lenne. A márkák, amiket eddig teszteltünk: Expert, Makita, Workzone, Parkside. Lássuk, melyik gép hogy bírta a nagy igénybevételt!

Expert csavarbehajtó:

Praktikerben 2010-ben vásároltuk. Az ára 6.000Ft körül volt. Ár érték arányban nagyon jó gépnek bizonyult.
A használtbútor kereskedésünk kezdetén jó szolgálatott tett: a napi használatot jól bírta az akkumulátor és a gép is.
Ami kellemetlen volt használat közben, hogy az újra töltés előtt le kellett teljesen meríteni. Ez még nikkel-kadmiumos akkus volt.
Használtuk fa- és fémfúrásra, valamint csavarbehajtásra,
3 év intenzív használat után végül az akkumulátor ment tönkre.

Makita csavarbehajtó:

Ez egy lényegesen drágább árkategóriás gép, a 2012-es vásárláskor az ára 30.000Ft körül volt.
Ár-érték aránya nem volt kedvező ennek a gépnek. Az akkuja hamar merült. És 1 éven belül 2 új akkumulátort kellett hozzá vásárolni, külön-külön 10.000Ft körüli összegért. Ez is nikkel-kadmiumos volt.
A gép egyébként erős volt, szintén napi  használatnak volt kitéve. Ezt a gépet is használtuk fa- és fémfúrásra, csavarbehajtásra, lapra szerelt bútorok összeszerelésére.
Végül 1,5évig tudtuk intenzíven használni, de közben költeni kellett rá, így nagyon nem érte meg.
Ami negatív még, hogy a gépre 1 év garancia volt, az akkumulátorra csak fél év. A garancia lejárta után hamar tönkre is ment.

Workzone csavarbehajtó:

Az Aldiban 2014-ban vásároltuk, 10.000Ft körül volt az ára.
Ennek az akkuja lítium ionos.  Előny a fentiekkel szemben, hogy rá lehet tölteni, ha már merül a gép, így a munka folyamatosan mehet vele.
Sokkal nagyobb igénybe vételnek volt kitéve, mint a fenti két gép: a használt bútor szétszerelés-összerakáson kívül házfelújításnál is használtuk. Sokszor nagyon beporozódott.
Ez a gép ár –érték arányban nagyon megérte. Az akkuja jól bírta a napi szintű nagy igénybevételt. Így 4 évig tudtuk használni. Végül egyszer csak nem indult.
Ezután vettünk másikat, ami mai napig használatban van, és jól teljesít.

Parkside csavarbehajtó:

Lidlben volt 15.000Ft körül. Ez a legújabb csavarbehajtó, amit munkánk során tesztelünk. 5 hónapja van használatban. Eddig teljesen pozitív a tapasztalatunk vele. Lítium ionos akkumulátora van, mely sokáig bírja a munkát, lényegesen tovább, mint a Workzone.
Úgy látjuk, bátrabban lehet vele fúrni fémet is. Elég erős gép.
Eddig úgy látjuk, hogy ár-érték arányban megéri. Meglátjuk majd, hogy végül meddig bírja.

Összegzés:
Úgy látjuk, hogy a barkács gépek közül a drágább (mint pl. a Makita) csavarbehajtó ár-érték arányban nem bír annyit, mint az olcsóbb termékek. A Workzone-os behajtó nagyon sokat bírt, és viszonylag olcsóbb termék, mi nagyon elégedettek vagyunk vele Ajánljuk mindenféle otthoni barkács célra. Nagyobb igénybe vételnél is megállja a helyét. A Parkside még tesztelés alatt. Eddig elégedettek vagyunk az ár-érték aránnyal.

Reméljük hasznosnak találtad ezt a blogbejegyzést!😊 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!😉
Aktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz. alatti üzletben (bejárat a Tömös u. felőli kapu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése