2019. június 10., hétfő

Retro szekrény új színben!


Ahogy egy korábbi blogbejegyzésünkben említettük, azzal a céllal vásároltunk bútorfóliát, hogy saját ruhásszekrényünket felújítsuk. Ez mostanra készült el, megmutatjuk, hogyan. Gyakorlati útmutatónk segítségével te is felújíthatod így használt bútorod.

A ruhás szekrényeket pár éve használtan vásároltuk. Eredetileg irodai szekrények voltak. Strapabírók, sok polccal. Az ajtók színe soha nem tetszett. Mivel eddig a lakás egy eldugott helyiségében voltak ezek a bútorok, nem volt zavaró, hogy csúnyácska. 

A funkcióját tökéletesen betöltötte. Most viszont úgy alakult, hogy átalakítás miatt eléggé szem elé kerülnek.  Az interneten keresgélve találtuk a bútorfóliázást, mint lehetőséget.
A foliasjuci.hu oldalon nagyon jó minőségű bútorfóliákat lehet rendelni. A bútorfelújításhoz rengeteg videóban, leírásban kap segítséget az érdeklődő. Ami jó lehetőség továbbá, hogy kipróbálásra termék mintákat is lehet rendelni. A fa hatású mintákat már leteszteltük. Itt olvashatsz róla.


Lássuk, hogyan alakul át ez a két szekrény régi irodabútorból modern ruhás szekrénnyé!


Első lépés: kiszámolni mennyi fóliára lesz szükség és kiválogatni a színeket. Nekünk a 4 szerényajtóhoz 3 tekercs 45x200cm-es „Sanremo Eiche Sand” és 1 tekercs 67,5x200cm Whitewood fólia kellett. (A fehér fóliából felhasználtunk 25x150cm-t egy ágy háttámlájára.)
Az szekrényajtó 183cm magas. Ezt 4 részre osztottuk. A felső egy negyed, és az alsó két negyed lett „Sanremo Eiche Sand”, a maradék picit több, mint egy negyed rész pedig fehér famintás.

Ezzel a típusú fóliával egy kis gyakorlás után könnyen lehet dolgozni. A lényeg, hogy jól indítsuk, jól illesszük. Ezután rálapogatjuk a felületre, lassan húzva lefelé közben a fóliavédőt a hátuljáról. Az ajtók élére ráhajtottuk, majd PVC vágóval elvágtuk.

Ez egy kulcsos szekrény, így a kulcslyuk helyét menet közben körbe kellett vágni.
Az ajtókilincsek utólag visszakerültek úgy, hogy a fóliát egy picit megvágtuk a csavar helyén.

Kész a szép, modern szekrény. Ez a munka kb. 3 órát vett igénybe úgy, hogy nem vagyunk gyakorlott bútorfóliázók. Akinek van egy kis türelme, és minimális kézügyessége, annak ajánljuk ezt a módszert arra, ha egy régebbi stílusú bútort szeretne modernizálni.


Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést!😊 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!😉
Ha kedvet kaptál a bútorfelújításhoz nézz szét nálunk!
Üzletünkben találhatsz olyan bútort, amit kedvedre átalakíthatsz és lakásod dísze lehet!😊
Aktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü
Személyesen: Debrecen, Diószegi út 12. sz. alatti üzletben (bejárat a Tömös u. felőli kapu)

Kapcsolódó bejegyzések:


Bútorfóliázás: termékminta csomagot teszteltünk
Néhány tipp, hogyan újítsd fel használt bútorod

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése