2019. július 7., vasárnap

Egy tölgyfa ajtós konyhabútor új élete

Aki valódi tölgyfa frontú konyhabútort szeretne, annak nagyon zsebbe kell nyúlnia. Vagy annyira mégsem? Saját konyhánkat hozva például, mutatunk egy pénztárca kímélő megoldást!

Nagyon szép és elegáns a tölgyfa bútor. Sok háziasszony álma egy ilyen konyha, de a konyhabútorok amúgy sem a legolcsóbb bútorok pláne valódi fából.
Ha vásárlunk használtan egy konyhabútort alapnak, és ezt alakítjuk át a saját helyiségünkhöz, illetve kiegészítjük néhány újonnan vásárolt elemmel, máris sokkal olcsóbban lesz szép, nagy méretű konyhánk. Egy konyhabútor átalakítása, összerakása nem egyszerű dolog, és nem kevés szakértelmet kíván. Ezért aki nem biztos abban, hogy saját kezűleg össze tudja rakni, inkább hívjon szakembert. Még munkadíjjal együtt is olcsóbb így egy ilyen konyha, mint újonnan.
Az eredeti helyén ez a konyhabútor nagyobb volt és U alakú. Néhány elemet kihagytunk, pl. az íves pult véget. Más elemeket pedig átalakítottunk.
255cm x 300cm-es helységbe kellett ennek a konyhabútornak beférnie. Teljesen más adottságú az új helység, mint az, ahol a konyhabútor eredetileg volt. Nem kevés fejtöréssel, számolással, tervezéssel sikerült a régi elemeket az új helyükre beilleszteni. Az ajtók, az egyes szekrény részek és a fiókok mérete adott volt. Végül egy nagyon praktikus elrendezésű konyhánk lett.
Lett végül egy L alakú rész és az ablak alatt még egy munkapult szekrényekkel, fiókokkal. Annyi hely van a két rész között, hogy a hűtőajtót kényelmesen lehessen nyitni. A hűtő szintén használtan lett vásárolva: egy régebbi típusú side by side.
Van egy új bútorlapokból összerakott elem: ahol a sütő kapott helyet. A magasan elhelyezett sütő hátfájósoknak nagyon jó, nem kell hajolgatni. Kisgyerekes házban pedig biztonságosabb, ha a gyerekek nem férnek könnyen hozzá. Az eredeti konyhabútorban a főzőlap alatt volt a sütő.
Tehát ennek a szekrényelemnek a korpusza új. Az ajtók a használtan vásárolt konyhabútor részei voltak. A sütő pedig külön használtan lett vásárolva. Ebben a részben kapott helyet a „mini spájz”: spájzunk nincs külön, ezért a konyhabútoron belül alakítottunk ki olyan fiókokat, melyekbe elég sok száraz élelmiszer elfér. A fiók mérete úgy lett kialakítva, hogy a cukros, lisztes zacskók állítva beleférjenek.

A falra csempe helyett lacobel üveget választottunk. Nagyon praktikus, könnyen tisztítható. Emellett szép, modern.

A legnagyobb tölgyfa ajtó egy szintén használtan vásárolt mosogatógépet rejt.
A munkalap teljes cserét igényelt, az eredeti fényes felületű már nagyon kopott volt. Az új munkalap matt, világos tölgy hatású.

A szekrény aljára a felázás ellen műanyag lábak kerültek.
A régi kerámia kilincsek le lettek cserélve modern, krómozottakra. 
A kis fiókok kilincs cseréje még hátra van, illetve a főzőlap alá egy ajtó fog még kerülni.
A konyhapult megvilágítása LED szalagokkal van megoldva, ami nagy fényt ad, és energiatakarékos.

Reméljük hasznosnak találtad ezt a bejegyzést!😊 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!😉
Aktuális eladó termékeinket megtalálod honlapunkon: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése