2020. március 21., szombat

Kérdések és válaszok a jelenlegi helyzettel kapcsolatban

Többen kérdeztetek a járványügyi helyzet közbeni működésünkről (pl. miért szünetel a felvásárlás? hogyan tudtok nálunk vásárolni a korlátozások alatt?) Itt egy részletes tájékoztató erről: összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, és itt leírjuk ezeket megválaszolva.

(Frissítés! 2020 május 1-én több módosítás történt, az erről szóló tájékoztató itt olvasható: Tájékoztató 2020. május 1-től visszavonásig)

 • Meddig tudok vásárolni a Gyurkó Bútornál?
  • Egyrészt addig lehet vásárolni személyesen az üzletben nyitva tartási időben, míg hatóságilag megengedett. (Nem élelmiszert árusító üzlet, nem drogéria és nem gyógyszertár, ezért a 15 óra utáni zárva tartási kötelezettség érinti a Gyurkó Bútor üzletét. Teljes zárva tartási kötelezettség ma még nincs.)
   (Frissítés: 2020. május 1-től a nyitva tartás nem korlátozott.)
  • Másrészt a készlet erejéig tudsz vásárolni tőlünk. A felvásárlás most határozatlan időre szünetel, így nincs áru utánpótlásunk. Azokat a termékeket tudjátok megvásárolni, amik jelenleg az üzletünkben vannak.
   (Frissítés: 2020. május 1-től újra indul a felvásárlás, így az áru utánpótlás megoldott)
  • Ezen kívül természetes az, ha magunkon bármiféle betegség tünetet észlelünk, ha a gyanú fenn áll, hogy nem lennénk egészségesek, nem nyitunk ki. Nem kockáztatjuk vásárlóink egészségét.
 • Miért szünetel a bútorfelvásárlás (árubeszerzés)? (Frissítés: 2020. május 1-től a felvásárlás újra indul bizonyos óvintézkedések betartásával)
  • A mi módszerünk az, hogy magánszemélyek által felkínált bútorokat személyesen a helyszínen megtekintjük és onnan mi magunk szállítjuk be az üzletbe. Így az árubeszerzés során rengeteg házba, lakásba bemegyünk. Ezt a jelenlegi járványügyi helyzet miatt nem tartjuk biztonságosnak. Nagyon nagy esély lenne arra, hogy megfertőzzük egymást több emberrel. Ezen kívül a bútorokon néhány napig életképes a koronavírus. Nem szeretnénk kockáztatni, hogy valaki olyan bútort vásároljon meg tőlünk, melytől megbetegszik.
  • A fent írt egészségügyi okok mellett gazdasági megfontolásból sem vásárlunk most fel bútort. Nem tudjuk előre, hogyan alakulnak a bútor árak: nem látjuk előre, hogy milyen áron lenne érdemes felvásárolnunk úgy, hogy a későbbiekben el tudjuk adni az adott bútort. 
 • Mit tehet, aki bútort szeretne eladni nekünk?
  Felhívhat telefonon érdeklődni, küldhet e-mailben képeket az eladó bútorairól. Azt meg tudjuk mondani, hogy a későbbiekben érdekelhet-e bennünket a bútor. Felvásárlási árat viszont nem tudunk egyelőre ajánlani és azt sem tudjuk jelenleg, hogy mikor fogunk újra felvásárolni. Várni kell, míg ez a helyzet rendeződik, vagy megpróbálni másképp eladni a bútorokat. (Frissítés: a használt bútor felvásárlás 2020 május 1-től újra indul)
 • Miért nem mondunk felvásárlási árat előre (ahogy eddig)? (Frissítés: 2020. május 1-től egyeztetünk előre árat telefonon)
  Ahogy fentebb már említettük, nem tudjuk előre, milyen gazdasági helyzet fog kialakulni, milyen áron fognak a bútorok a jövőben gazdát cserélni, ezért most nem tudunk felvásárlási árat ajánlani.
  Ha hosszan, hónapokig tart a jelenlegi helyzet (kis családi vállalkozás lévén), az sem biztos, hogy ebben a formában tudunk majd működni, nem biztos, hogy lesz lehetőség a készpénzes felvásárlásra.
  Így előre ígérni nem tudunk árat és időpontot a felvásárlásra.
 • Hogyan tudsz vásárolni a Gyurkó Bútortól a korlátozások ideje alatt?
  • Egyelőre személyes megtekintés után (is) tudsz vásárolni akár az üzlet nyitva tartása alatt (szombatonként 9-12), akár telefonon előre egyeztetett időpontban, amikor más vásárló biztosan nincs az üzletben. 
  • Aki nem szeretne az üzletben személyesen megjelenni, azoknak adunk lehetőséget arra, hogy az interneten (honlapunkon, Facebook oldalunkon, Jófogás hirdetésben) kinézett bútor házhoz szállítását kérje anélkül, hogy előzetesen megtekintené azt személyesen. Ehhez kérjük, hogy előbb telefonon egyeztessünk (30/426-99-83)
 • Miért van szükség telefonos egyeztetésre?
  • Egyrészt minden termékből 1db van, érdemes megkérdezni, hogy megvan-e még. A honlapunk általában az aktuális termékeket tartalmazza, de előfordulhat, hogy 1-1 bútorhoz nem került oda a felirat, hogy elkelt.
  • Másrészt használt bútorokról van szó és néhány hiba, sérülés előfordul. Ezeket telefonon el tudjuk mondani, kérésre tudunk részletesebb képeket küldeni e-mailben.
   Továbbra sem szeretnénk, ha a vásárlóink nem lennének elégedettek a megvásárolt bútorokkal.
  • Telefonon meg tudjuk beszélni a szállítás és a fizetés módját és időpontját.
 • Mik a házhoz szállítás feltételei?
  2020. március 18-tól vállaljuk a tőlünk megvásárolt bútorok házhoz szállítását  Debrecenben és Debrecen 25 km-es körzetében INGYENESEN 10.000 Ft feletti vásárlás esetén.
  (Frissítés: Debrecenben már 3.000Ft feletti vásárlás esetén INGYENES  a házhoz szállítás!)
  A járványügyi korlátozások ideje alatt csak AJTÓIG szállítunk, tehát lakásokba, házakba (és lépcsőházakba) nem megyünk be. Így a vásárlónak kell megszerveznie, megoldani a házba, lakásba való bepakolást.
 • Nem ajánlott most a készpénzzel való fizetés. Kifizethetem a bútor árát másképp is?
  Igen, most van lehetőség banki átutalással való fizetésre is. Előbb telefonon egyeztessünk, hogy hogyan tudod tőlünk megrendelni az adott bútort, illetve ahogy fentebb írtuk, a hibákat, szállítási időpontot megbeszéljük. 
 • Mi történik, ha mindent leegyeztettünk előzetesen, megrendeltem a bútor házhoz szállítását, "élőben" megtekintve mégsem tetszik vagy nem megfelelő?
  Természetesen nem kell ilyen esetben megvásárolni/átvenni a bútort. Ha átutalással volt előzetesen kifizetve, akkor a vételárat visszautaljuk.
  Mivel egy ilyen helyzet nekünk is nagyon kellemetlen lenne és sok felesleges plusz munkával jár (rakodás, szállítás), ezért igyekszünk minden olyan információt előzetesen telefonon, e-mailben megadni, amikkel kiderül, hogy olyan-e a bútor, amilyet szeretnél. Aki bizonytalan, azt nem beszéljük rá a vásárlásra. 

 Reméljük hasznosnak találtad ezt a blogbejegyzést! 😊 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!😉

Aktuális eladó bútorainkat megtalálod honlapunkon itt: www.gyurkobutor.hu Termékeink menü

Kapcsolódó cikkek:
Tájékoztató 2020. május 1-től visszavonásig
Tájékoztató 2020. március 16-tól visszavonásig


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése